Speciaal Parkinson avond op 9 april
Met minicollege van
prof. dr. Erik Scherder
en een muzikaal optreden van
Jan Willem Rozenboom
Bestel hier uw kaarten voor 9 april as. Het Brein & Muziek. Kaarten € 39,50 (all-in) p.p.
Op donderdagavond 9 april organiseert kunstenaar Twan Hendriks een speciaal Parkinson avond om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Het evenement vindt plaats in de Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek. Prof. dr. Erik Scherder, die de laatste tijd vaak aanschuift bij De Wereld Draait Door, geeft deze avond een minicollege over het brein. Daarnaast verzorgt componist en producer van Guus Meeuwis, Jan Willem Rozenboom een bijzonder optreden. De speciale avond wordt afgesloten met een gesprek met René Kruijff, directeur van het ParkinsonFonds en Twan. Vooraf en aan het einde van de avond is er een mogelijkheid de expositie te bezoeken met reeds vervaardigde grasfiguren en een aantal van Twan zijn laatste fotowerken.

Jan Willem Rozenboom
Rozenboom is al meer dan 25 jaar pianist. Naast producer van Guus Meeuwis is hij onder meer bekend van zijn Goldberg-variaties en zijn liefde voor het werk van Schubert.
Prof. dr. Erik Scherder
Scherder is hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij deed eerder onderzoek naar de ziekte van Parkinson en schreef verschillende boeken over de hersenen.
Programma
Het belooft een bijzondere avond te worden op 9 april. De presentatie is in handen van schrijver/cabaretier Frank van Pamelen. Leden van de Ogham-groep verwelkomen het publiek met aanstekelijke muziek. Prof. Dr Erik Scherder geeft een minicollege over het brein. Om in de muzikale sfeer te blijven hangen treedt muzikant Jan Willem Rozenboom op. Verder bevat de avond een gesprek met onder andere René Kruiff directeur van het ParkinsonFonds en Twan Hendriks, oprichter van de Stichting Parki en initiatiefnemer van deze avond. Eveneens is een expositie onderdeel van de avond, waar onder andere de reeds vervaardigde grasfiguren, een demonstratie van het vervaardigen van een figuur en Twan zijn laatste fotowerken
‘De schoonheid van het einde, eindeloze schoonheid’
te zien zijn. Deze fotowerken zijn ook te koop, en de opbrengsten zijn eveneens voor onderzoek naar Parkinson. “Niks blijft aan de spreekwoordelijke strijkstok hangen, alles is voor het wetenschappelijk onderzoek!”
Deze actie wordt ondersteund door;